Gasfjädrar

Kilen tillverkar ett omfattande sortiment av gasfjädrar i OE-kvalitet. Vår katalog omfattar över 1000 artiklar, de flesta kompletta med ändfästen. Sortimentet täcker så gott som alla europeiska och asiatiska bilmodeller.

Det är en allmän missuppfattning inom automotive industrin att gasfjädrar som OE-reservdel endast är tillgängliga från vissa återförsäljare. Numera finns det ett snabbt växande sortiment av gasfjädrar i så kallad "matching quality" som är tillgängligt överallt på eftermarknaden.

Det är viktigt att tekniker och mekaniker fullt ut förstår hur gasfjädrar är konstruerade och hur de tillverkas för att kunna bemöta de missuppfattningar kunden kan tänkas ha. Vidare är det viktigt att på ett rätt sätt kunna kommunicera ut de fördelar som en gasfjäder för eftermarknaden har.

Konstruktion - Att konstruera gasfjädrar är en noggrann vetenskap där man utnyttjar exakta blandningar av kvävgas under högt tryck för att uppnå önskad kraft. En komplex process med andra ord.

Tillverkning - Invecklade rörliga delar som drivs av gas under högt tryck fordrar tekniskt avancerade tillverkningsmetoder. Precision är nyckelordet.

Kvalitet - Kilen gasfjädrar är av högsta kvalitet men ändå är produktens livstid begränsad. Lär dig hur du får ut största möjliga nytta av din gasfjäder.


The Complete Spring Supplier
© 2020 Kilen Springs. All Rights Reserved.